The Green Hornet ужили американската критика

Pinterest LinkedIn +

Криминалният трилър The Green Hornet, окачествен като "отвратителен" в критическата рецензия на Wall Street Journal, дебютира под No.1 в американския боксофис с приходи от 34 млн. долара, отговарящи на очакванията на дистрибуторите на лентата, Columbia Pictures.

Режисиран от френския филммейкър Мишел Гондри (Michel Gondry), The Green Hornet е базиран на комиксa за милионера Брит Рейд (в ролята Сет Роген), който си създава втора, анонимна самоличност на супергерой, за да се противопостави на организираната престъпност в Лос Анджелис, не без помощта на Като (в ролята Джей Чоу), който превръща колата на Брит в Черната красавица - неуязвимо превозно средство, снабдено с всички възможни оръжия.

Жестоко разкритикуван от американската филмова критика, според Columbia филмът е приет много положително от кино аудиторията.

Под No.2 в актуалния боксофис е още един нов филм - трагикомедията The Dilemma с участието на Винс Вон и Кевин Джеймс, чиито приходи също с в унисон с прогнозите на издателите на лентата, Universal Pictures - 17.1 млн долара.

Лидерът в класацията от миналата седмица - уестърн римейкът на Братя Коен True Grit, който за разлика от The Green Hornet е фаворитизиран от американската критика, отново е сред най-доходоносните филми в САЩ, инкасирайки нови $11.2 млн. приходи, достатъчни за третото място в боксофиса. 

Сподели.