Зелена светлина за Beetlejuice 2 на Тим Бъртън

Pinterest LinkedIn +

Очевидно сътресенията в личния живот на Тим Бъртън не пречат по никакъв начин на кариерата му! Последният филм на гениалния режисьор – Big Eyes – се представя повече от добре в киносалоните, а освен това сега става ясно, че дългоочакваният Beetlejuice 2 е получил зелена светлина!

Бъртън потвърди, че проектът е на път да се реализира. За момента е ясно, че Майкъл Кийтън ще бъде отново в епичния образ на Бийтълджус, а Уинона Райдър ще бъде порасналата Лидия Дийц.

За съжаление, някои от участниците в оригиналния филм вече не са сред живите. Сред тях е Глен Шадикс, чиято роля в оригиналния филм бе тази на юпито Ото. Освен това Алек Болдуин и Джина Дейвис също няма да участват в предстоящата лента.

Вероятно поради тази причина самият Тим Бъртън споделя в скорошно интервю, че Beetlejuice 2 няма да бъде продължение на предшественика си:

"Има сценарий, който е близък до онова, което ще бъде в крайна сметка, и съм развълнуван. Не бих го нарекъл точно продължение, но ще има някои персонажи [от оригиналния Beetlejuice]. Все още е рано да се каже, но това определено е нещо, което е в моята област и което бих се радвал да направя."

Beetlejuice се завърта по киносалоните през 1988 г. и за отрицателно време се превръща в любим филм на голяма част от филмовите любители. До днес той е познат като един от най-успешните и сполучливи филми на Тим Бъртън. 

Сподели.