Защо Game of Thrones стана толкова скучен в шести сезон?

Pinterest LinkedIn +

"Game of Thrones (Игра на тронове) стана доста скучен и муден напоследък". Това е все по-често изричано мнение от феновете по целия свят, но така ли е наистина? Може би не съвсем, но да започнем отначало... СПОЙЛЕРИ!

ВИЖ ОЩЕ: Звездите от Game of Thrones - преди и сега (Снимки)

В рамките на 6 години фентъзи поредицата не само стана най-гледаният сериал на HBO, а се превърна в по-популярен франчайз дори от големите филмови заглавия. Поне от някои. Не включваме Star Wars (Междузвездни войни) по очевидни причини.

Започна ли обаче качеството да пада с приближаването на големия финал, или просто феновете имат нереални очаквания?

Първо трябва да вземем предвид факта, че голяма част от почитателите на Вестерос не следят сериала от първия му сезон, а от втори или дори трети, четвърти и т.н. Вероятно малко хора се замислят, но разликата между това да гледаш епизод след епизод след епизод – по сезон на ден или на два – е доста различно от това да чакаш всяка седмица. 

За жалост, голямата пауза от почти година, в която чакаме с нетърпение любимия си сериал, оставя всички в състояние на изключително вълнение. И когато седмица след седмица очакваме с нетърпение нов епизод с надеждата да се случат велики и незабравими неща, понякога оставаме разочаровани.

В защита на продукцията смеем да кажем, че е трудно в рамките на 50+ минути на седмица да се покрият много сюжетни линии, а в същото време да се постигне и ефектът на шок и удовлетворение.

Все пак говорим за историите на Бран Старк, Санса Старк и Джон Сноу, Аря Старк –всички разделени, продължаваме със събитията около Денерис и Тирион, Джейми Ланистър и Бриен от Тарт, интригите на Церсей в Кралски чертог, новозавърналия се Сандор Клегейн, Грейджоите, Болтъните и още... 50 минути!?

И вероятно сте чували това много пъти, но книгите са страхотни! Винаги, когато се чудите защо няма повече от този или онзи герой, може да ги прочетете. Една година без Game of Thrones е много? Романите са отговорът. Смятате, че сериалът е вече много различен от тях? Е... отново знаете къде да търсите решението.

Междувременно остават някакви си 15 епизода до окончателния край на "песента" за огън и лед и ако всичко върви по план, дори сценаристите няма да имат време за повече "скучни" епизоди. Така че стискайте палци – зимата идва!

Сподели.