Hamilton има нова звезда и ще ви накара да забравите за Game of Thrones за малко

Pinterest LinkedIn +

Хитовият бродуейски мюзикъл "Хамилтън" замени голямата си звезда Лин-Мануел Миранда и спечели 11 награди Тони само в рамките на няколко седмици. Но феновете на култовото хип-хоп представление имат още една причина да се радват, защото в главната роля влиза нов талантлив актьор.

Името му е Хавиер Муньоз и той вече изпълнява ролята на Александър Хамилтън два пъти в седмицата, след като по-рано тази година успешно приключи битката си с рака. Любопитно е, че в деня, в който Барак и Мишел Обама гледат мюзикъла, именно Муньоз е наред да излезе на сцената. А след 9 юли, почти година след като спектакълът се качва на Бродуей, на актьора предстои да превземе сцената. 

"Immigrants: we get the job done", гласи една от репликите в новата сензация на бродуейския свят. Тя е част от песента Yorktown, която заедно с останалите 45 песни е дело на Лин-Мануел Миранда, създателя на продукцията, който също така изпълнява главната роля. Самият той е от пуерторикански произход и сякаш с тази реплика предрича своя успех.

Мюзикълът бе номиниран за рекордните 16 награди Тони и си тръгна с 11 от тях, включително за мюзикъл на годината. Популярността се потвърждава от факта, че към момента билети могат да бъдат закупени чак за представленията през януари 2017 г., освен ако театралният ви бюджет не включва $3000, за колкото се препродават.

Сподели.