9 брилянтни и брутални момента от епизода Battle of the Bastards на Game of Thrones

Pinterest LinkedIn +

Дългоочакваната битка на копелетата във Вестерос се състоя и донесе също така дългоочаквана справедливост. В серията Battle of the Bastards видяхме някои от най-епичните бойни сцени, които поредицата е показвала, а се случиха и някои ключови събития. СПОЙЛЕРИ!

Както битката при Черна вода във втори сезон, както и тази при Хардхоум в четвърти, така и девети епизод на Game of Thrones S06 сблъска две големи военни формирования – армиите на Рамзи Болтън и тези на Джон Сноу и Санса Старк. Но ето повече за този двубой и останалите сюжетни линии от епизода...

 

1. Майката на дракони се прибра при децата... Въпреки че не очаквахме да го видим в този епизод, Денерис успя да постигне някои големи победи в Мирийн. Не без помощта на някой и друг дракон, разбира се.


 

2. Давос открива това, което всички знаехме... Или по-скоро се досеща за бруталната смърт на малката Баратеон, изгорена жива от Червената жрица. Дори да е имало някакво приятелство между двамата, то вече е изгубено.


 

3. Женска солидарност... Грейджой и Таргариен в неочаквано брилянтен съюз срещу женомразците и сексистите във Вестерос. Защото всяко кралство може да има кралица вместо крал.


 

4. Рикон Старк е мъртъв. Да живее Рикон Старк!...  И нека в залеза на живота му се запитаме: толкова ли беше трудно да бяга на зиг-заг?

 

5. Въпреки окончателната победа на Джон и Санса няма как да отречем, че двамата не са най-добрите стратези. Благодарение на лейди Старк обаче битката определено ще бъде написана от лордовете на Севера.


 

6. Изгубихме и втория гигант в рамките само на един сезон... След смъртта на Ходор сега и Уун Уун намери своята запомняща се гибел. И то за да може доброто да победи поне веднъж в този сериал.


 

7. Изключително бруталната смърт на Рамзи Болтън... Нещо, което очаквахме, на което се надявахме, но същевременно и не искахме да стане. Защото Юън Риън беше толкова фантастичен в ролята си на този злодей. 


 

8. Санса бременна? Да, самият Рамзи каза, че той вече е "част от нея". Каквото и да значи това реално, няма как да не си помислим за евентуално бъдещо отроче на рода Болтън.

 

9. В Зимен хребет винаги трябва да има Старк... И отново има! За първи път от втори сезон насам знамената с вълчищата бяха спуснати от стените на крепостта и това няма как да не ни зарадва.


Сподели.