Запознайте се с гласа на Siri - актрисата Сюзън Бенет (Видео)

Pinterest LinkedIn +

CNN разкри, че гласът Siri - станалият култов виртуален асистент, който Apple използва за своите мобилни устройства iPad, iPhone и iPod - е на актрисата Сюзън Бенет (Susan Bennett).

Точно две години след като компанията на Стив Джобс (Steve Jobs) пусна Siri в App Store, Бенет реши да разкрие пред света, че именно нейният глас слушат всеки ден над 100 млн. души.

Според актрисата, която работи като озвучител, записите за Siri са се провели още през 2005 г., но Apple и досега не са потвърдили информацията, че гласовият асистент говори с гласа на Сюзън Бенет.

"Наистина исках да преценя от каква важност е тази информация лично за мен. Не бях сигурна дали искам този вид известност, а също не бях сигурна и дали е легално да разпространя информацията", разказва актрисата пред CNN.

До самото представя на Siri на 4 октомври 2011 г., американската актриса не била сигурна за какво точно ще се използват записите, върху които работи през 2005 г.

Още през първия ден обаче започнали да ѝ се обаждат различни приятели, които вече са изпробвали новата технология и са разпознали гласа от мобилното устройство.

Бенет решила да запази това за себе си, докато преди няколко седмици не се заговорило, че актрисата Алисън Дъфти (Alison Dufty) е помогнала с гласа си за създаването на Siri.

Тогава Сюзън Бенет, подкрепяна от семейството си, приятелите си и професионални аудиоанализатори, направила голямата крачка и потърсила признанието, което ѝ се полага.


Сподели.