The Kardashian Phone, или как е галеното име на златния iPhone 5S в Купертино

Pinterest LinkedIn +

Освен работни или кодови наименования от типа Project X, повечето технологични разработки си имат и неофициални такива, с които са наричани от служителите на компанията, която ги разработва. iPhone 5S не прави изключение, както се оказва след излязлата наяве "корпоративна тайна".

В централата на Apple в Купертино златната разновидност на най-новия модел смартфон на компанията е известна като The Kardashian Phone на името на светската знаменитост Ким Кардашиян – реалити звезда с над 40 млн. долара в личната си сметка, близо 11 млн. последователи в Instagram, постоянно присъствие във водещите медии и връзка с едно от най-влиятелните имена в съвременния шоубизнес – Kanye West.

Афинитетът към лукса и блясъка на славата обаче не са единствените допирни точки между 5S и Кардашиян. Джими Кимел вероятно би намерил начин да внуши това чрез скеч или фалшив репортаж по подобие на анкетите, изобличаващи неспособността на американските потребители да различат нов модел iPhone от неговия предшественик.

Става дума за насмешката, сарказма и дори презрението, които провокират и двата бранда (защото името Kardashian, носено от четири сестри с кариери в шоубизнеса, отдавна се е превърнало в бранд) от известно време насам.

В случая с Apple тези чувства са свързани с практиката на компанията да използва гръмки фрази и претенциозни маркетингови средства за своите продукти, нереално представящи ги като революционно нови и недостижими за конкуренцията, каквито според критиците на "Apple след Джобс" те не са. При Кардашиян причината за тях се корени в негативната нагласа на мнозина към онези, които са "известни с това, че са известни".

Любопитен факт в този контекст е, че най-скорошната снимка от типа selfie (автопортретна) на Кардашиян, публикувана в нейния Instagram, очевидно не е на направена със златен iPhone...

След Марая Кери и Ким Кардашиян съблазни любимия си със стриптийз в Twitter

Сподели.