Започва конкурс за чиста журналистика, организиран от Dir.bg

Pinterest LinkedIn +

За втора поредна година Dir.bg организира конкурса "Web Report" с мисията да извади на показ качествената, почтена и отговорна журналистика у нас.

Търсят се онези журналисти и автори, които пишат с перо и сърце. Те проверяват с достоверни източници информацията си и не подвеждат злоумишлено аудиторията. Не обслужват лични, корпоративни или политически интереси. Правят разлика между новината и коментара. Търсят всички факти и гледни точки към едно събитие. Те просто доставят истината, без пропаганда.

Защото истината е безпристрастна.

Във второто издание на конкурса – "Web Report'2019" – има и два нови формата, без които съвременната дигитална журналистика би била немислима, а именно – фото и видео публикации. Основната цел на конкурса е да покаже, че създаването на добро съдържание в българския уеб и от българските медии е възможно и трябва да се превърне в приоритет на средата.

КРИТЕРИИ

В конкурса могат да участват студенти и ученици, навършили 18 години, професионални журналисти и редактори, както и автори без предходен опит с блог публикации. Журито ще оценява материалите според следните предварително зададени критерии:

Критерии за допустимост на материалите

  • Адекватност на материала по темата и категорията, в които кандидатства
  • Дата на публикуване: в периода 01.05.2018 – 15.05.2019

Критерии за оценка

  • Обективност, пълнота и достоверност на цитираните източници
  • Обществена значимост
  • Отзвук в социални и други медии
  • Информативна стойност на материала
  • Журналистическо майсторство и творчески подход

Изпратете Вашия материал тук.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.