Творчески конкурс предизвиква децата да развихрят въображението си

Pinterest LinkedIn +

Студио "Въображение" стимулира малките творци и художници да се потопят в света на анимациите за пета поредна година. Конкурсът на "Cartoon Network" ще се проведе между 23 април и 26 май и е за ученици от 5 до 15-годишна възраст. Той е под надслов "Рисувай и се забавлявай!" и главната му идея е да запознае младите творци с начините за създаване на анимация и също да събуди техния интерес и творчески потенциал.

През изминалите няколко години конкурсът се радва на огромен интерес. Във всяко издание средно 2000 талантливи български деца се включват в съревнованието и мерят творческите си умения, затова от любимия детски телевизионен канал "Cartoon Network" са приготвили награди и през 2019-та.

Състезанието се състои от две категории – първата е създаване на нов анимационен персонаж, втората – измисляне на история под формата на сценарно табло или комикс. Необходимо е учител на класа участник да изпрати имейл с творбата на [email protected] заедно със своите данни. Повече информация е публикувана на официалната страница на конкурса при "Първите седем". А на imaginationstudios.bg може да бъде открита пълна гама полезни съвети за подготвяне на творческите материали.

Страницата на инициативата е активна и през останалата част от годината. Това дава възможност на децата да се забавляват и обучават не само по време на конкурса. Те могат да гледат инструктиращи видеа, да играят игри и да се упражняват в рисуване и други творчески дейности.

След края на състезанието международно жури ще избере трите най-добри проекта за всяка една от двете категории. Класовете, които заемат първите места за най-забележителен анимационен герой и сценарно табло или комикс, ще получат по един таблет за рисуване, посещение от аниматори от студио "Змей" и още страхотни награди. Тези, които се наредят на второ и трето място пък, ще се радват на комплект от брандирани подаръци, предоставени от "Cartoon Network". Победителите ще бъдат оповестени след 29 май.

Партньори на конкурса тази година са детската медия "Първите седем", анимационното студио "Змей",  младежката фондация "Тротоара" и  влогърите от "Айде БГ".

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.