Започва Фестивалът на цацата

Pinterest LinkedIn +

Дългоочакваното трето издание на Фестивала на цацата в Кранево стартира днес, 8 юни. От дни тече трескава подготовка на фестивалната зона, а голяма част от участниците в програмата вече са на път. Общински съветници от района ще приготвят за гостите специална рибена чорба по местна рецепта, а рибата за нея вече е уловена от Черно море.

Рибената чорба

Тази година за първи път фестивалът ще се проведе почти на плажа на Кранево, което осигурява още повече възможности за забавления на всички гости. Фестивалът на Цацата започва на 8 юни 2018 г. с неустоима рок програма, чиито хедлайнери са Милена и "Уикеда". След рок емоциите гостите на фестивала ще могат да се насладят на лятно кино на открито.

В събота, на 9 юни 2018, Кранево ще се превърне в една голяма латино фиеста. Сутринта сцената ще превземат танцови формации от България, Украйна, Молдова, Беларус и Грузия, а в ранния следобед в латино ритми ще ви завихрят танцовите работилници на Алфредо Торес, на румънеца Джордж Дайс, на кубинката Сирсе и много други. Малко преди изпълнителите на "Ламбада" да се качат на сцената, "Замунда
банана бенд" ще повишат градуса на настроението с автентичен хумор и авторски парчета.

Голямата изненада на фестивала – "Кaoma"  – ще се качи на сцената точно в 22 часа, а след като всички затанцуват "Ламбада," започва и нощното хавайско парти на плажа.

Третият фестивален ден, 10 юни 2018, е отреден на самодейни състави от близо и далеч, а децата от международните детски лагери в Кранево отново ще се включат с музикално-артистична програма. В неделя ще има много народни танци и хора, след които на сцената ще се качат Георги Мамалев и най-морската певица – Тони Димитрова.

Благотворителна томбола
Освен атрактивната музикална програма организаторите на фестивала са подготвили много игри – надпиване с бира, надяждане с цаца, бягане с токчета, бирена миля, силов трибой, работилници и игри за децата, както и специална детска програма с неповторимия Бате Енчо.

И това не е всичко  във фестивалната зона има лунапарк и ледена пързалка, на която в събота и неделя от 16 ч. ще има специално "Ледено шоу край морето". А ако и това не ви е достатъчно – можете да се разходите с коне по плажа.Фестивалът на цацата се организира с подкрепата на Община Балчик и ще се проведе в района на "Therma Eco Village" и Северния плаж на Кранево на 8, 9 и 10 юни 2018! Повече информация можете да откриете на сайта или в страницата на фестивала във Фейсбук.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.