Започнаха снимките на The Hobbit

Pinterest LinkedIn +

На 21 март Питър Джаксън (Peter Jackson) засне първите дубли от горещо очаквания нов широкоекранен филм за приключенията на хобитите от Средната земя на Дж. Р. Р. Толкин - The Hobbit, който ще бъде издаден в две части в последните дни на 2012 и 2013 година.

Стартът на продукцията бе отлаган неколкократно по най-различни причини, най-сериозната от които бе недоволството от страна на синдикатите в Нова Зеландия срещу предложените от Питър Джаксън и студиата New Line и MGM условия, които според тях, не гарантират минимално заплащане на местните актьори.

Това стана причина за оттеглянето от проекта на оригиналния режисьор на The Hobbit – Гийермо Дел Торо (Guillermo Del Toro), и обмислянето на реализацията му в Източна Европа.

След разрешаването на тези проблеми и избора на новозеландски локации, където ще бъдат изградени снимачните площадки, и непосредствено преди поредната стартова дата на снимките в началото на 2011 година, перфорирана язва принуди новия режисьор на лентата - Питър Джаксън, да влезе в болница за спешна операция.

Възстановен и разполагащ с близо $500 млн. бюджет, отличеният с Оскар филммейкър в крайна сметка започна екранизацията на романа за Билбо Бегинс, в чиято роля ще се превъплъти британският актьор Мартин Фрийман (Martin Freeman).

Сподели.