"Летящият Конкорд" Брет Макензи става елф в The Hobbit

Pinterest LinkedIn +

Новозеландският комедиант, актьор, автор на песни и звукозаписен артист Брет Макензи (Bret McKenzie) е последното попълнение в актьорския състав на новата мега продукция на Питър Джаксън (Peter Jackson) по роман на Дж. Р. Р. Толкин - The Hobbit.

34-годишният Макензи придоби световна известност чрез участието си в комедийното шоу на HBO - Flight of the Conchords, базирано на едноименния му stand-up музикален проект с Джъмейн Клемент (Jemaine Clement), отличен с Грами и неколкократно номиниран за Еми.

Той ще се превъплъти в елф и ще си партнира с Орландо Блуум, Кейт Бланшет, Илайджа Ууд, Кристофър Лий, Иън Маккелън, Анди Серкис и Мартин Фрийман, комуто е поверена главната роля в продукцията - на хобита Билбо Бегинс. Филмът ще бъде издаден в две части в края на 2012 и 2013 година и е базиран на романа "Билбо Бегинс - До там и обратно", разказващ за епичното пътуване на храбрия братовчед на полуръста Фродо през Средната земя в компанията на 13 джуджета и магьосника Гандалф.

Снимките на The Hobbit стартираха преди няколко седмици след многократни отлагания и ще бъдат реализирани с рекорден бюджет от над $300 млн.


Сподели.