Елате в света на хобитите! Зад кадър с Питър Джаксън в The Hobbit!

Pinterest LinkedIn +

След безброй проблеми, сред които неразбирателство със синдикатите в Нова Зеландия и влошеното здравословно състояние на Питър Джаксън (Peter Jackson), "Хобитът" (The Hobbit) все пак оцеля като проект. В края на март, режисьорът и екипът му стартираха снимки по колосалния филм, екранизиращ творбата на Дж. Р.Р.Толкин, и едва ли ще е пресилено, ако кажем, че това е възможно най-амбициозната продукция, с която някой някога се е захващал.

Причината - бюджетът й от близо 500 милиона долара. За сравнение, революционният 3D блокбъстър на Джеймс Камерън (James Cameron) - "Аватар" (Avatar), бе реализиран с около 300, а трите части на хитовата поредица "Властелинът на пръстените" (Lord of the Rings), по които отново работи Питър Джаксън, разполагаха с под 100 млн. всяка.

В продукцията на New Line и MGM можем да открием доста познати имена - Кейт Бланшет (Cate Blanchett), Орландо Блум (Orlando Bloom), Илайджа Ууд (Elijah Wood), Иън Маккелън (Ian McKellen), Анди Съркис (Andy Serkis), когото помним като Ам-Гъл от Lord of the Rings, и новата звезда в каста, британецът Мартин Фрийман (Martin Freeman), понашумял като д-р Уотсън от модерната английска ТВ версия на "Шерлок Холмс" (Sherlock).

"Хобитът" ще бъде издаден в две части, по подобие на финала на "Хари Потър", като се очаква те да дебютират на екран съответно в края на 2012 и 2013 година.

Междувременно, за да хвърли светлина върху случващото се на снимачната площадка в Нова Зеландия, Питър Джаксън пусна мейкинг, с който ни кани на вълнуващо приключение в света на хобитите. Надяваме се да се присъедините към нас.


Сподели.