Заплетени криминални случаи, подправени с музиката на „Il Volo“, в премиерния италиански сериал „Макари“ по "bTV Lady"

Pinterest LinkedIn +

Началото е на 7 януари, а епизодите ще се излъчват всяка събота от 22:00 ч.

"bTV Lady" ще зарадва почитателите на италианските сериали с поредно премиерно качествено заглавие. Вълнуващата поредица „Макари“ („Màkari“, 2021 г.), която продължава да се излъчва с огромен успех в Италия, ще дебютира в ефира на семейния канал на 7 януари (събота), а зрителите ще могат да се наслаждават на двучасови епизоди, изпълнени с мистерия, съспенс и красиви гледки, всяка съботна вечер от 22:00 ч.

Историята:
Животът на Саверио Ламана (Клаудио Джое) – журналист и говорител на влиятелен политик  се преобръща наопаки, след като ненадейно е уволнен от работа. Победен както професионално, така и емоционално, Саверио решава да напусне Рим и да се върне в Макари – родното си място в Сицилия, където за него започва нов живот, подправен с приятелства, любов и мистерии.

В Макари Саверио преоткрива една велика своя страст, която през годините е загърбил в името на кариерата – да пише. Но в Сицилия животът тече бавно, монотонно и… престъпно. Бившият журналист и настоящ писател е любопитен и решава да импровизира като следовател, заемайки се с различни местни криминални случаи. За целта той сформира невероятно трио заедно със своя ексцентричен и безгрижен приятел Пепе Пичонело (Доменико Чентаморе) и решителната студентка по архитектура Сулейма (Естер Пантано). Тримата заедно се сблъскват с на пръв поглед неразрешими случаи, които единствено силната им интуиция би могла да разнищи.

За сериала:
„Макари“ е режисиран от Микеле Соави и е базиран на романите на Гаетано Саватери, посветени на журналиста и следовател Саверио Ламана. Продукцията е заснета в Палермо и на различни места в провинцията Трапани. До момента от „Макари“ са заснети два сезона, като в отговор на големия зрителски интерес италианският канал „Rai Uno“ подготвя и трети. Саундтракът към продукцията е дело на Ралф Хилденбеутел, а музиката към интрото е композиция на известното музикално трио „Il Volo“, което всяка година изнася грандиозни концерти с филмова музика в България.

Не пропускайте премиерния италиански сериал „Макари“ – от 7 януари, всяка събота от 22:00 ч. само по bTV Lady!
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.