"Кой е унищожителят на медиите в България?" - пита Валя Ахчиева по повод на предсрочно прекратен договор на "ТВ+"

Pinterest LinkedIn +

"Булсатком" спря излъчването на телевизионния канал "ТВ+". Известната разследваща журналистка Валя Ахчиева, която има предаване в телевизията, видя в това "дългата ръка на задкулисието".

Ето пълния текст на емоционалното съобщение, с което тя съобщи новината за "изтриването" на още една свободна медия от българския ефир:

Приятели,
Унищожителят на медиите за пореден път протегна дългата си ръка от задкулисието и изтри от българския ефир още една медия.
От днес операторът "Булсатком" спря излъчването на Канал TV+.
При действащи договори!
Още едно оазисче на свободното слово е унищожено!
Затова няма да можете да гледате моите журналистически разследвания в ефира на TV+.
Едни и същи хора през годините унищожават свободните медии една по една!
И демократичната общност у нас трябва да задава този въпрос: Кой е унищожителят на медиите в България?

Припомняме, че преди време за проблеми между "ТВ+" и оператора "Булсатком" беше сигнализирал и журналистът Веселин Дремджиев. Едно от лицата на телевизията през април обяви в социалните мрежи, че предаването му "Денят" неочаквано няма да бъде излъчено, тъй като от няколко месеца "TВ+" не е получавала заплащане за съдържанието си от "Булсатком".

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.