Задава се "зелен" кинофестивал

Pinterest LinkedIn +

Кинофестивал под надслов "Влез в зеления филм" ще се проведе в София между 11 и 13 юли. Програмата на събитието включва ленти, посветени на съвременните екологични проблеми.

Основните теми на "Влез в зеления филм" са "храна и биоземеделие", "експлоатация", "отпадъци", "енергия и горива", "транспорт", "еко-активизъм", "опазване на биоразнообразието". В рамките на фестивала ще се състои официалната премиера на филма "История на вещите" ("The Story of Stuff").

Посетителите на "зеления" фест ще могат да гледат различните прожекции паралелно, по свой избор. Освен това, публиката ще има възможността да участва в дискусии, а в детския кът ще се излъчват анимационни еко филми.

"Влез в зеления филм" е организиран от еко сдружението "За Земята". Събитието е продължение на кинофестивала "Другото лице на глобализацията".
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.