За пръв път филм на руски режисьор оглави щатския боксофис

Pinterest LinkedIn +

За първи път филм на руски режисьор оглави боксофиса в САЩ, съобщи "Variety". Става въпрос за екшъна на Иля Найшулер "Никой". През изминалия уикенд филмът събра 6,7 милиона долара в кината и измести от челното място нашумялото заглавие на "Дисни" "Рая и последният дракон" и фантастичната лента "Живият хаос".

До момента приходите на "Никой" достигат 11,7 милиона долара при бюджет от 16 милиона долара. Премиерата на филма на Найшулер се състоя на 18 март тази година. Една от причините за успеха му може би е и фактът, че кратък тийзър на лентата беше излъчен по време на полувремето на тазгодишния "Супербоул".

Друг руски режисьор също е бил близо до върха на щатския боксофис, без обаче да успее да го превземе. Става дума за Тимур Бекмамбетов и неговия филм "Неуловим", който през 2008 година не успя да пребори конкуренцията на "УОЛ-И" и зае второ място през първия си уикенд в кината, като събра над 50 милиона долара в САЩ.

"Никой" разказва историята на невзрачен семеен мъж, който решава да отмъсти на престъпниците, нахлули в къщата му. Главната роля във филма е поверена на Боб Оденкърк, известен с участието си в телевизионните сериали "В обувките на сатаната" ("Breaking Bad") и "Обадете се на Сол" ("Better Call Saul"). Във филма участват още Кристофър Лойд, Алексей Серебряков и Александър Пал.


Сподели.