„Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ със звезден дебют в боксофиса

Pinterest LinkedIn +

На 20 декември "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" дебютира в киносалоните. Дългоочакваната кулминация на сагата, слагаща край на историята на Скайуокър, плени българските зрители и успя да се нареди сред най-успешните филми на всички времена. 

За своя първи уикенд, който не включва резултатите от предпремиерните прожекции и от специални маратони, филмът е бил гледан от почти 65 000 зрители у нас, а приходите му са от над 762 000 лева. Това е вторият най-успешен дебют за годината у нас, изпреварен единствено от "Отмъстителите: Краят", и поставя финалния сблъсък между тъмната и светлата страна на пето място в класацията за най-добър премиерен уикенд на всички времена в България.

В световен мащаб представянето на "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" е не по-малко впечатляващо с общи приходи от над 373 милиона щатски долара.

Филмът ни отвежда една година след събитията в "Последните джедаи". Рей, Фин, По и последните остатъци от Съпротивата се готвят за решаващо стълкновение със силите на Първия ред и се изправят пред лицето на най-голямото зло, олицетворено от завръщането на император Палпатин. Епичната битка ще се води както в безкрайните простори на галактиката, така и дълбоко в душите на познатите ни герои, всеки от които трябва да надмогне своите вътрешни демони.

В продукцията участват звездите Кари Фишър, Марк Хамил, Адам Драйвър, Дейзи Ридли, Джон Бойега, Оскар Айзък, Антъни Даниелс, Наоми Аки, Домнал Глийсън, Ричард Е. Грант, Лупита Нионг'о, Кери Ръсел, Джоунас Суотамо, Кели Мари Трън, Били Ди Уилямс и Иън Макдърмид.

Режисьор е Дж. Дж. Ейбрамс, който е и продуцент на филма заедно с Катлийн Кенеди и Мишел Рейуан. Изпълнителни продуценти са Кълъм Грийн, Томи Гормли и Джейсън Д. Мкгатлин. Сценарият на продукцията е дело на Дж. Дж. Ейбрамс и Крис Терио, по идея на Дерек Конъли, Колин Тревъроу, Дж. Дж. Ейбрамс и Крис Терио. Той е вдъхновен от образи, създадени от Джордж Лукас.

 


Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.