За първи път в историята: купиха италиански футболен клуб с криптовалута

Pinterest LinkedIn +

Италиански футболен клуб се превърна в първия отбор, купен с криптовалута, информира технологичният сайт Pixelmedia.bg. "Римини ФК 1912", който играе в италианската серия C, сега е собственост на "Heritage Sport Holdings".

Плащането бе направено чрез "Quantocoin". Пред "Sky Sports News" президентът на клуба Джорджо Граси заяви, че 25% от цената е изплатена по този начин.

"Heritage Sports Holdings" е основана през 2013 г. и е ситуирана в Дубай. Според уебсайта на фирмата тя "от една страна работи като посредник в придобиването на футболни отбори, а от друга страна инвестира директно и е собственик на свързани с футбола бизнеси в няколко страни в Европа и Азия".

Професионалният футболен свят изглежда очарован от блокчейн технологията. По-рано този месец платформата за електронна валутна търговия "eToro" подписа спонсорски споразумения със седем от най-известните футболни клубове на Великобритания. Тези сделки бяха платени изцяло в Bitcoin.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.