Возняк: Искам Bitcoin да е единствената световна валута

Pinterest LinkedIn +

Съоснователят на "Apple" Стив Возняк заяви своята подкрепа за криптовалутите и конкретно за Bitcoin. По време на конференцията "Money 20/20 Europe" Возняк коментира, че се надява някой ден Bitcoin да стане единствената световна валута, информира сайтът Parite.info.

"Bitcoin е математически дефиниран, има определено количество Bitcoin, има начин, по който се дистрибутира. Всичко е изчистено, няма човек, който да го ръководи, нито компания, която да го ръководи… Той просто расте и расте… и оцелява", каза Возняк.

"На мен това ми казва, че има нещо естествено и природното е по-важно от всички наши човешки убеждения", допълва той.

Според него Bitcoin е "чисто дигитално злато" и за разлика от повечето криптовалути, е напълно децентрализиран. Той подкрепя съоснователя на Twitter Джак Дорси в желанието му един ден Bitcoin да е единна световна валута, която да замени всички останали.

Но докато Дорси очаква това да се случи в рамките на едно десетилетие, Возняк е по-предпазлив. Той се надява, че това просто ще се случи някой ден.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.