За първи път в България: всичко за домашните любимци на едно място

Pinterest LinkedIn +

От 24 до 26 ноември 2023 в София ще се проведе най-мащабното зоо изложение в страната – любители и собственици на домашни животни, професионалисти в индустрията, грумъри, зоомагазини, ветеринарни клиники и неправителствени организации ще се срещнат на едно място.

На изложението ще можете да видите интересни домашни любимци, разнообразие от стоки и продукти за тях, да се срещнете с представители на ветеринарни клиники, производители на висококачествени храни и лакомства за животни, както и да поглезите вашия домашен любимец с професионални фризьорски услуги от квалифицирани експерти (грумъри). Ще може да научите повече за работата на различните организации, които се борят за хуманно отношение към животните и подобряването на качеството им на живот.

За тези, които не са запознати с тайните на приготвянето на храни за животни, ще останат изненадани, че кулинарното изкуство вече се простира и в тази област – стерилизирани продукти, витамини, безглутенови предложения, свежи и пресни храни ще бъдат представени на вниманието на домашните „зверове“.

Достъпът на домашни любимци също ще бъде възможен при спазване на определени условия за безопасност и грижа за останалите посетители.

Организаторите са се погрижили и за доброто настроение на всички гости. На сцената ще могат да се видят различни демонстрации, специализирани лекции, тематични дискусии, популярни изпълнители ще изпълнят своите хитове, придружени със своите любимци.

В палата № 5 на Интер експо център ще бъдат обособени и хранителни зони, вино бар, мобилен кафе бар, коктейл бар и други отмарящи кътчета, където ще може да споделите с приятели опита си в отглеждането и грижите на вашите животни.

Българската груминг асоциация е подготвила своеобразно „модно“ шоу с прически и нестандартни визии на най-популярните кучешки породи. Демонстрациите ще бъдат част от атрактивната програма на събитието, а участие ще вземат призьори в национални и международни конкурси.

На изложението ни очакват и необичайни стоки и продукти като котешки парфюми, бягащи пътечки за домашни любимци, каски и очила за кучета, ароматизирани тоалетни.

Специална изненада за любителите на екзотични птици са ни подготвили организаторите. На един от щандовете ще могат да се видят изключително редки породи папагали като Африкански сив папагал – Жако, Синьочела Амазона, Синьожълта Ара, Арлекина Ара и др.

Най-малките посетители също ще бъдат обект на внимание. Част от програмата е посветена именно на децата, които ще се забавляват с куклени представления, представяне на детски книжки, творчески работилници.

Петъчният ден, 24 ноември е определен за бизнес контакти и ще бъде насочен изцяло към професионалистите в бранша. В събота и неделя, 25 и 26 ноември, работното време на Експото ще бъде от 10 до 18 ч. Билети могат да бъдат закупени на https://epaygo.bg, както и на място.

Независимо дали сте собственик на домашен любимец или просто имате слабост към пухкавите приятели, SOFIA ZOO EXPO обещава едно незабравимо изживяване, което ще ви позволи да се насладите на връзката между хората и животните.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.