YouTube с ново лого и с нов дизайн

Pinterest LinkedIn +

Google и YouTube направиха някои важни промени в дизайна както за своите мобилни приложения, така и за настолните. Най-голямата промяна обаче е изцяло новото лого на онлайн видео канала, което не беше променяно от 12 години.

Според Google промяната позволява логото на YouTube да работи по-добре "на различни устройства, дори на най-малките екрани".

Заедно с преработеното лого Google вече разработва нови дизайнерски функции, достъпни само за ограничен брой потребители до момента, които ги тестват. Освен това мобилното приложение включва и нови функции, за които по-рано бе съобщено, че са в процес на изпитване, включително нова навигационна лента.

Актуализацията ще позволи на видеоклиповете да запълнят екрана дори ако клипът е форматиран хоризонтално, вертикално или в квадратна форма. Потребителите на мобилното приложение на YouTube също ще могат да ускорят или забавят възпроизвеждането на видеоклипа.

В бъдеща актуализация ще бъде добавена функция за бързо превключване между видеоклиповете. Преместването наляво ще позволи на потребителите да се върнат към предишния видеоклип, а надясно − в следващия. Все още не е ясно кога ще бъде пусната тя.

Сподели.