Xbox One вече поддържа trial функционалност, [email protected] набира скорост

Pinterest LinkedIn +

Ако браузвате в платформата на Xbox One за закупуване на ново заглавие, няма да намерите кой знае колко демо версии на игри. Това обаче ще се промени, предвид индикациите, че Microsoft се вслушват и имат желание да удовлетворят исканията на потребителите, в това число настояването за добавянето на trial функционалност за ъпгрейд на демо в пълни версии.

Тази функционалност съществува от край време, но само за Xbox 360, докато Xbox One потребителите нямаха възможност да конвертират инсталираните на системата демо версии в пълни версии на съответните игри, без да се налага да инсталират едно заглавие два пъти. Въвеждането й е осъществено чрез скорошен ъпдейт, но тепърва потребителите ще могат да се възползват от тази функция, съобщава шефът на [email protected] Крис Карла.

Той разкрива още, че програмата [email protected] се налага все по-успешно сред играчите и независимите производители и се обмисля промяна в инфраструктурата на Marketplace, така че потребителите по-лесно да могат да намират заглавията, издавани по нея. Само през юни броят им бе 4, в т.ч. Sixty Second Shooter Prime и Outlast, а още много са в процес на разработка и вече се знае кои ще излязат през 2014-та, кои – през 2015-та и дори през 2016-та година.

Сподели.