World of Warcraft: Mists of Pandaria

Pinterest LinkedIn +

Жанр: MMORPG Година: 2012 Разработва: Blizzard Entertainment Издава: Blizzard Entertainment Платформа: РС

Четвъртият пореден експанжън на може би най-често споменаваното масово онлайн, мултиплейър заглавие в историята – World of Wacraft, ще предложи много и интересни предизвикателства на феновете на играта. Създаден специално за WoW ветерани, той повишава тавана на достъпните нива за героите от 85 на 90 и макар стъпката да изглежда малка, Blizzard са успели да поберат в тези сравнително скромни рамки удивително голямо по обем игрално съдържание.

Mists of Pandaria ще ви отведе на дълго пътешествие в неизвестен досега континент, разположен южно от Източните кралства и Калимдор. Събитията в това разширение се развиват непосредствено след края на историята в предния експанжън – Cataclysm.

Освен нов, приятен и увлекателен сюжет, Pandaria ще ви предложи още и един допълнителен, достъпен за игра клас (Monk), както и нов вид групови предизвикателства, наречени Сценарии. Говорим за инстанси, подобни на добре познатите на всички WoW играчи "подземия" (dungeons), но с тази разлика, че са предназначени за значително по-малки от обичайните групи играчи – до трима участника.
 
Те обаче са не по-малко предизвикателни и също носят значителни награди – просто предлагат един вид по-концентрирано игрално преживяване.

Приятно впечатление прави и фактът, че Blizzard залагат по-малко на така наречения "грайндинг" (трупане на опит с безкрайна серия избиване на непрестанно възкръсващи групи от чудовища). В Pandaria студиото се е постарало да концентрира нещата около основната история и допълнителните задачи, които я придружават, а самият сюжет е добре развит както с диалози, така и с впечатляващи анимирани откъси, които открай време са си запазена марка на Blizzard.

За тези, които по принцип не обичат PvE режимите, също е помислено. Добавени са две нови PvP (играч срещу играча) арени, предлагащи много динамичен и екшън ориентиран геймплей. В едната – Silvershard Mines, участващите отбори ще трябва да се борят за контрола на група бързо движещи се миньорски колички, а в другата – Temple of Kotmugo, да овладеят и задържат максимално много време няколко магически сфери.

Като цяло експанжънът определено ще допадне на всички дай-хард WoW фенове, макар че не е съвсем подходящ като стартова точка за играчите, които не са имали досег с играта.


Сподели.