Whitesnake - The Rock & Roll Rhythm & Blues Show (Live)

Pinterest LinkedIn +

25 октомври 2005 година, е официалната рилийз дата за стария континент на дълго отлаганото DVD на Whitesnake "The Rock & Roll, Rhythm & Blues Show". На тази дата дискът, в който ще бъдат включени 15 лайв изпълнения на легендарната британска хард-рок банда, ще се появи и в България.

Записите за първото и единствено досега DVD на Whitesnakе, реализирано в Европа, са направени миналата (2004) година в Hammersmith Apollo, Лондон. Концертът с продължителност 110 минути е бил заснет от 26 камери. Издаването на диска по предварителни планове трябваше да съвпадне със старта на северноамериканското турне на групата, но бе отложено поради здравословните проблеми на продуцента.

Повече от 25 години след създаването си от бившия вокалист на Deep Purple Дейвид Ковърдейл (David Coverdale) Whitesnake звучат наживо все така мощно и неизменно се радват на огромна фенска маса. Въпреки че последният студиен албум на групата е от 1997 г. - "Starkers In Tokyo", като при това дори не е издаден в САЩ, а Ковърдейл е по-концентриран върху соловите си проекти, Whitesnake се реформираха през 2003 година в едно турне, посветено на 25-годишнината на групата. До Ковърдейл застанаха музикантите Дъг Олдрич (Doug Aldrich - китара), Реб Бийч (Reb Beach - китара), Марко Мендоса (Marco Mendoza - бас), Томи Олдрич (Tommy Aldridge - барабани) и Тимъти Друри (Timothy Drury - клавишни) - състав, който остана стабилен до началото на 2005 година, когато Мендоса бе заменен от Юрая Дъфи (Uriah Duffy). Последната към момента дата от турнето, наречено "The Rock & Roll, Rhythm & Blues Show", е 31 септември, в Сантяго.

За радост на българските си фенове Whitesnake гостуваха в България през 1997 и 2003 г., а за 2006 година се спрягат като една от групите, които биха могли да влязат в програмата на рок събитията в Каварна.

Издатели на "The Rock & Roll, Rhythm & Blues Show" са AFM Records и Wizard, за България.

Траклист:

01. Burn
02. Bad Boys
03. Love Ain't No Stranger
04. Ready An' Willing
05. Is This Love
06. Give Me All Your Love
07. Judgement Day
08. Snake Dance
09. Crying In the Rain
10. Ain't No Love
11. Don't Break My Heart Again
12. Fool For Your Loving
13. Here I Go Again
14. Take Me With You
15. Still of the Night

 

Сподели.