"Waymo" ще предлага автономните си таксита и в Европа

Pinterest LinkedIn +

Компанията "Waymo" обяви, че планира да пусне своите автономни таксита и в Европа, съобщава "Ройтерс". "Waymo" е собственост на холдинга "Alphabet", който обединява всички бизнеси на Google.

"Има възможност за "Waymo" да експериментира тук в Европа с различни продукти и дори различни пазарни стратегии", казва изпълнителният директор на компанията Джон Крафчик на събитие на "Automotive News" в Торино.

Очаква се в рамките на тази година "Waymo" да пусне свои автономни таксита във Финикс, Аризона и Сан Франциско. Компанията е отворена към идеята да пусне подобна услуга и в Европа, като най-вероятно ще се нуждае от партньор.

"Най-вероятно може да се каже, че брандът на "Waymo" няма да е толкова силен в Европа в сравнение с други вече известни брандове тук, така че това е възможност за различен подход към пазара", казва Крафчик. Той вижда и възможности за засилване на партньорството с "Fiat Chrysler" и "Jaguar" и "Land Rover", които вече са партньори на компанията в САЩ. Наскоро FCA и "Waymo" за пръв път са демонстрирали и автономни автомобили от ниво 4 с технологията на "Waymo" в Европа, като това е станало на събитие за инвеститори в Италия.

Междувременно екип на "Waymo" вече е започнал да изучава регулациите в Европа, разликите в политиките и други критерии спрямо САЩ, съобщава "Ройтерс". Засега Крафчик не дава срокове за навлизането на "Waymo" в Европа.
Сподели.