W.A.S.P. и Riblja Corba пристигнаха в Каварна

Pinterest LinkedIn +

Часове преди съвместното си шоу тази вечер, американските метъли W.A.S.P. и легендарната сръбска група Riblja Corba вече са в епицентъра на събитието - Каварна, където дадоха официална пресконференция.

По реда на излизането си на сцената на стадион Калиакра тази вечер, първи с медиите се срещнаха сърбите, които до обяд все още не бяха пристигнали, предвижвайки се с кола, научи Avtora.com.

Групата, чийто първи албум е исторически с продадените над 100 000 копия, за трети път гостува в България след първия си концерт през 1988 г. и шоуто си на Берксток преди няколко години. Кметът на Каварна, Цонко Цонев, чиято община е съорганизатор на концерта, заедно с Pick&More, се бе погрижил за обяда на групата. Разбира се, с рибена чорба.

По програма, музикантите, в чийто четиричленен състав има ново, младо (около 25 г.) попълнение, и които нескромно изтъкнаха Riblja Corba като "една от двете най-велики сръбски групи, наред с Бело Дугме", трябва да свирят 40 мин., излизайки пред публика точно в 20:30 ч.

Веднага след тях своята пресконференция дадоха и хедлайнерите на вечерта - W.A.S.P., представени от човекът-група - Блеки Лоулес (Blackie Lawless, на снимката), който вчера е навършил 50 години.

Той сподели, че е посрещнал рождения си ден на борда на самолета, с който е пристигнала групата му, и обеща забележително шоу, тъй като с концерта на W.A.S.P. в България стартира турнето на групата, следващата спирка от което ще е в Турция.

Той разкри още, че след рехабилитационната програма, която му е била препоръчана във връзка с влошеното му здраве, (което наложи отлагането на концерта на W.A.S.P. в Каварна от 15 юли за днес) сега се чувства много по-здраве от преди. Също така той обяви, че идния месец излиза новият албум на групата, а след година - първият й официален DVD бокссет.

След пресконференцията Блеки Лоулес даде ексклузивно интервю за предаването за рок и метъл музика по ММ "Фрактура", което ще бъде излъчено в някое от следващите му издания.
Сподели.