Warhammer 40,000: Dark Millennium няма да е MMO

Pinterest LinkedIn +

Американската компания THQ, производител и издател на заглавия като Saints Row, Frontlines: Fuel of War, Red Faction, MX vs. ATV, Company of Heroes и мн. др., обяви, че дългоочакваната масова онлайн ролева мултиплеър игра Warhammer 40,000: Dark Millennium всъщност няма да е MMO, а игра със сингълплеър и онлайн мултиплеър сегменти, чести ъпдейт с добавено съдържание и социални сервизи.

Основната причина за промяната в структурата на Dark Millennium е излязлата на преден план необходимост от свиването на бюджета на играта, възлизащ на около $50 млн.

Сериозните загуби за THQ през третото тримесечие на миналата година имат пряко отношение към трансформацията на заглавието, разработвано от Vigil Games (Darksiders) и Relic Entertainment (Warhammer 40,000: Dawn of War and Space Marine), в стандартна ролева игра, което от своя страна е свързано с освобождаването на не малко на брой служители – общо 118 (79+39 от двете студиа).

Разработката на Dark Millennium стартира в началото на 2007 г., а официалното й представяне се състоя в рамките на E3 2010, когато бе показан и първият трейлър на играта, базирана на фантастичния свят на Warhammer 40 000 сериите. Тогава THQ обясниха, че очакват да капитализират инвестициите си чрез абонаментни такси в рамките на 5-8 години.

Случаят с Dark Millennium не е изолиран, а ниските приходи за компанията в последните месеци не са нещо ново. По тази причина в края на 2011 г. 30 служители на Play THQ изгубиха работата си, а наскоро бе обявено, че още 240 души, работещи в различните отдели на компанията, чиято собственост е и студиото Volition, ще бъдат съкратени. 

Сподели.