Над 3000 души подкрепиха Стилиян Петров, той: "Заедно ще спечелим този мач" (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Над 3000 души се събраха на Националния стадион "Васил Левски", за да подкрепят капитана на националния отбор по футбол Стилиян Петров в борбата му с остра форма на левкемия.

19-минутната инициатива стартира точно в 19:19 часа, когато множеството, голяма част от които и нахлузило фланелки с номер "19", започна да скандира името на родната звезда, както и фразата "Стенли, в сърцата си сме с теб".

Часът и датата на събитието бяха избрани, за да съответстват на номера, с който той играе в клубния си тим Астън Вила. Сред присъстващите бяха кметът на София Йорданка Фандъкова, певицата Елица Тодорова, както и 60 ученици, облечени в народни носии и с български флагове.

Самият Стилиян Петров направи специално аудиообръщение към феновете, в което благодари за подкрепата.

"Добър вечер, България, добър вечер, приятели! Искам да благодаря с цялото си сърце за невероятната подкрепа, която оказвате в този труден за мен и моето семейство момент. Мисля, че имам достатъчно сили и вяра, за да се преборя, оценявам дълбоко този мил жест на подкрепа от целия български народ и вярвам - заедно ще спечелим този мач", заяви той.

Инициативата бе широко отразена и от световните медии. Новина за събитието се появи в британските Daily Mail, The Telegraph, германският Westdeutschland Zeitung и др.


Сподели.