България подкрепя днес Стилиян Петров в 19:19 часа

Pinterest LinkedIn +

На 19 април вечерта, точно 19:19 минути, България ще подкрепи капитана на националния ни отбор по футбол Стилиян Петров в тежката му битка с левкемията. Събитието ще се състои на трибуните на сектор "B" на Националния стадион "Васил Левски", където всички приятели и почитатели на родната футболна звезда ще изразят съпричастието си към Стенли в Акция, озаглавена "България подкрепя Стилиян".

Церемонията ще започне с аплодисменти и с химна на България и се очаква да трае около 10 минути. Заради събитието, ще бъде въведена и забрана за влизане, престой и паркиране в частта около около Националния стадион, а за всички желаещи да участват, вратите на стадиона ще бъдат отворени още в 18:00 часа.

"Изключително благодарен съм на всички за подкрепата. Отзвукът действително е огромен и усещам, че не съм сам в този тежък момент от живота си. Всеки ден получавам писма от различни хора, които ми оставят съобщения, че са духом до мен.


С помощта на близките си, феновете и съотборниците си, вярвам, че ще успея да преодолея болестта", коментира и самият Стилиян Петров. Той вече премина първия етап от лечението си в клиника в Лондон, включваща медикаментозно лечение.

Сега предстои същинската химиотерапия, като лекарите са оптимисти, че тъй като левкемията е хваната в ранен стадий, той има всички шансове да се пребори с нея.

Засега обаче лекарите са ограничили контактите му с други хора заради отслабената му имунна система. Стилиян пък демонстрира завидно мъжество, след като се отказа от парите, събрани за него от феновете, и реши да ги дари за благотворителност.

Сподели.