War... War Never Changes - сегмент от интродукцията на Fallout 2 с Рон Пърлман

Pinterest LinkedIn +

Fallout 2 излезе през 1998 година като продължение на оригиналната Fallout - първото заглавие от една от най-емблематичните гейм и изобщо ентъртейнмънт поредици в постапокалиптичния жанр. Освен заради самия геймплей, Fallout има този статут и заради цялостната атмосфера, философия и емоционално преживяване от играта, създадена от Black Isle Studios. Веднъж изиграна, Fallout 2 оставя ярка следа, а потопилият се в света на играта запазва живи спомени не само за историята и развръзката, а и за интродукцията й, която започва с анимиран кинематографичен откъс под звуците на A Kiss to Build a Dream On на Луис Армстронг.

Fallout 2 излезе през 1998 година като продължение на оригиналната Fallout - първото заглавие от една от най-емблематичните гейм и изобщо ентъртейнмънт поредици в постапокалиптичния жанр.

Освен заради самия геймплей, Fallout има този статут и заради цялостната атмосфера, философия и емоционално преживяване от играта, създадена от Black Isle Studios. Веднъж изиграна, Fallout 2 оставя ярка следа, а потопилият се в света на играта запазва живи спомени не само за историята и развръзката, а и за интродукцията й, която започва с анимиран кинематографичен откъс под звуците на A Kiss to Build a Dream On на Луис Армстронг.

След края на тази част интродукцията продължава с покъртителна сцена на брутален разстрел на цяло семейство жители на Vault 13, избити от тежко въоръжени войници на тайната политическа, научна и военна организация Enclave. Тя прелива в повествователна част, изградена от слайдшоу, с гласа на популярния актьор Рон Пърлман зад кадър.

В това видео е отрязана именно тази част от интродукцията, започваща с думите:

"Война. Войната е винаги една и съща. Краят на света настъпи до голяма степен точно по начина, по който бяхме предрекли. Твърде много хора и недостатъчно място и ресурси за всички тях. Подробностите са тривиални и безсмислени, причините, както винаги, са чисто човешки.

Животът на планетата бе почти напълно заличен. Атомен взрив, дело на човешка ръка, бе изпуснат от контрол. Огнени радиационни искри се посипаха от небето. Цели континенти бяха погълнати в пламъци и се стопиха насред врящите океани. Човечеството почти напълно изчезна от лицето на Земята..."


Сподели.