VW отлага дебюта на новия Golf заради проблеми

Pinterest LinkedIn +

"Volkswagen" ще отложи дебюта на новия Golf заради технически проблеми, съобщава "Automotive News Europe". Представянето на модела ще бъде чак следващата година.

Той ще има изцяло дигитален кокпит, с което ще се конкурира технологично с по-скъпите модели на Mercedes и BMW. Според информация на "Bild" обаче, има технически бъгове, които забавят работата, а компанията иска да ги изглади, преди да пусне модела.

Пред изданието от "Volkswagen" са потвърдили, че има неща за усъвършенстване по новата технология, но не са казали, че моделът се отлага заради това. Официалната позиция на VW е, че дебютът на модела се отлага поради търговски съображения, свързани с това, че преди Коледа пазарът е слаб.

Засега не е ясно дали компанията ще покаже модела на автосалона във Франкфурт през септември, както бяха първоначалните планове. По-скоро това ще стане малко по-късно след салона на отделно събитие. Според VW по този начин Golf "ще получи ексклузивността, която заслужава".
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.