Новият Volkswagen Golf GTI няма да е хибрид

Pinterest LinkedIn +

Новият Volkswagen Golf GTI няма да е хибрид, съобщава "AutoCar". Според информация на изданието, новото поколение на модела, което се очаква през 2020 г., ще заложи на традиционните технологии и няма да прави радикални промени.

Очакванията бяха, че новият модел може да предложи хибридно задвижване. Вместо това обаче VW е решила да заложи на подобрена версия на 2-литровия турбодвигател, който се използва и в сегашното поколение. То ще бъде в две версии - с 252 к.с.  и 286 к.с.

Топ версията ще се казва GTI TCR, като ще има и увеличен въртящ момент. Пробегът до 100 км/ч от място пък ще е под 6 секунди, а максималната скорост ще е ограничена на 250 км/ч. Ще се предлагат и обновени версии на сегашните предавателни кутии.

Идеята през миналата година е била да има и хибридна версия, но VW се е отказала от нея. Вместо това повече усилия са били положени в подобрение на шасито и управлението на колата, която да стане още по-прецизна.

Външният вид няма да е коренно променен, но се очаква в интериора да има доста новости, най-вече в технологичен план. Колата ще се възползва от новите постижения при дигиталните табла, повече интерактивност и др.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.