Второ издание на "Топло фест" предстои в София в началото на септември

Pinterest LinkedIn +

В първия уикенд на септември ще се проведе второто издание на "Топло фест". Това е фестивал на открито в столичния Южен парк. Двудневната му програма приобщава български и международни артисти в областта на цирковото изкуство, съвременния алтернативен театър, електронната, акустична и реге музика.

Всички събития на фестивала ще бъдат между 16 и 22 ч. със свободен вход и се организират от центъра за съвременни изкуства "Топлоцентрала". Събитието ще бъде открито в преустроената сграда на бившата топлоцентрала зад хотел "Хилтън" и на хълмовете на Южен парк 2 между културно-историческия комплекс "Гарнизонно стрелбище" и Перловската река.

Има ли нещо по-вълнуващо от магията на цирковото изкуство? На 4 септември всеки, който мечтае да покаже своите умения или да получи напътствия от истински клоуни, ще може да се срещне с професионалисти и специални гости. От 16 до 17 ч. невербалното представление "Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи" ще даде клоунски съвети и рецепти за деца. От 17 до 18 ч. същия ден ще можете да се забавлявате с Циркова работилница по жонглиране, представена от Социален цирк на фондация "Мини Арт". 

Съботната вечер ще продължи с музикалната работилница на Петър Йорданов-Бъни. Неговият “Барабен кръг” ще предложи на присъстващите да се свържат с другите с помощта на ритъма и да загърбят егото в колективно изпълнение.

От 19 ч. на музикалната сцена на фестивала ще се качат Pavel Terziyski & Alexander Logozarov, за да изпълнят своя албум "Settlers", а от 20 ч. българо-английската постпънк група "КАКЕ?" ще зареди вечерта с алтернативно звучене. В музикалната програма ще се включи и проектът TRIGAIDA, представен от Фолктроника триото на Георги Маринов (Хорхе), Ася Пинчева и Иван Шопов.

Отново в съботната вечер (19:30 - 21:30 ч.) студиото за документален театър VOX POPULI ще запознае публиката на "Топло фест" с "ЕКСПОНАТИ - изчезващи човешки видове". Театрална инсталация на открито ще превърне зрителите в поток от посетители на музей или изложба, които влизат в контакт с всеки "експонат", разположен в своя уникален свят от 1 кв. м.

По залез на 4 септември зрителите ще се насладят на огнено шоу с "Нов Цирк", последван от сет на DJ YvesO. За финал група "Синтез" ще направи една от своите импровизации – синтез между електронна и акустична музика.

На 5 септември програмата на "Топло фест" ще бъде посветена на най-старото ежегодно събитие за реге музика у нас - "BIG BIG Summer REGGAE". Неделният следобед ще бъде посветен на ямайската музика, представена във всичките й измерения – roots reggae, dud, dancehall, ska и jungle. One Love, One Heart. Let’s get together and feel allright! 

За повече информация следете събитието на "Топло фест" във фейсбук. Проектът се осъществява с подкрепата на Национален фонд "Култура" и община "Триадица".

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.