Българският дует "Expose" със специалната награда от международен фестивал в Охрид

Pinterest LinkedIn +

Специалната награда на името на Аце Ангелевски получи дует "Expose" - единствените българи с участие в 28-ото издание на международния фестивал "Охридски трубадури". Музикалният форум се проведе миналия уикенд, а освен признанието на международното жури Цвети и Светльо от "Expose" грабнаха и сърцето на публиката с емоционално изпълнение на хита им „Не се предавам“.

"Песента, която ни донесе наградата в кампанията "Певец на годината" в България, не само допадна на зрителите в Македония, но и стана причина да получим покана за работа в чужбина" - разказва Цветелина Маринова. "С гордост и вълнение споделяме, че приехме предложението за съвместна работа от най-популярния македонски композитор Григор Копров, който е и основател на фестивала" – допълва Светослав Владимиров.

Копров, който създава най-големите хитове на Тоше Проески, както и на други талантливи македонски изпълнители, е бил впечатлен от българите. Музикантите споделят, че са получили и други предложения за нови международни проекти и са останали дълбоко трогнати и от топлото отношение на големия Владо Калембер - фронтмена на култовата югославска банда "Сребърни крила", който получи наградата за цялостно творчество на фестивала.   

"Радваме се, че постигнахме такъв успех точно с тази песен и благодарим на Ненчо Касъмов за това, че ни вдъхнови да приемем участието в "Охридски трубадури" - казват Цвети и Светльо. - "Тези, които ни познават, знаят, че "Не се предавам" е създадена точно за такива моменти, в които си на ръба да се откажеш, но любовта към това, което вършиш, ти дава вдъхновение и сили".

Музикантите от "Expose" не скриха, че успехът в Македония няма да е последната голяма новина от тях за тази година и издадоха, че подготвят подарък за феновете си в средата на октомври.


Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.