Всеки контакт във вашия Android телефон може да вибрира различно - ето как!

Pinterest LinkedIn +

Днес дори и децата знаят как да настроят смартфона си така, че да звъни различно в зависимост от това кой ни се обажда. Това е много удобна функция, благодарение на която още преди да сте погледнали екрана на телефона си вече знаете кой ви търси.

Ако обаче ви се налага често да използвате режим на вибрация, просто няма как да се възползвате от подобно удобство. Или поне нямаше до момента, защото ако разполагате със смартфон, използващ Android, вече имате алтернатива, позволяваща ви хем да не смущавате околните, хем да можете да разберете кой ви търси още преди да сте вдигнали слушалката.

Това е възможно благодарение на едно малко, но много полезно приложение, наречено Vybe. То не само ви позволява да настройвате телефона си така, че да вибрира по различен начин в зависимост от абоната, който ви търси, но е и напълно безплатно!

Когато го свалите и стартирате, то ще ви посрещне с кратко упътване за използване. След това ще получите достъп до основния екран на приложението, откъдето можете веднага да започнете да създавате свои потребителски шаблони за вибриране.

Движейки пръста си по сензорния дисплей на телефона, можете да записвате практически неограничен брой комбинации от по-продължителни и по-къси интервали на вибриране. За ваше улеснение Vybe дори визуализира всеки създаден от вас шаблон и ви позволява да го стартирате тестово. Ако създаденият от вас модел ви допадне, можете да го запишете веднага, а ако не ви харесва, просто натиснете Undo и започнете отначало.

За да свържете даден модел на вибрация към запис във вашата листа с контакти, просто докоснете иконата "People" в долния десен ъгъл на екрана на приложението. Можете да свържете всеки наличен шаблон с отделен контакт или група от контакти (примерно приятелите ви може да "вибрират" по един начин, а по-близките ви роднини - по друг).

Срещу всеки контакт или група контакти, към които сте присъединили определен шаблон за вибриране, се появява специална икона, която да ви напомня за това.

Добре би било тези икони да са различни за различните шаблони, но за момента Vybe не поддържа подобна опция.

Сподели.