"Volvo" вижда големи възможности в "разбиването" на автомобилната индустрия

Pinterest LinkedIn +

Автомобилната индустрия е в началото на доста "разбиващ" период, който ще донесе множество големи промени за нея. Навлизането на електрическите и автономните автомобили ще променят коренно бранша и компаниите в момента търсят начини как да преживеят всичко това.

Във "Volvo" например виждат много големи възможности в разбиването на индустрията от новите технологии. В интервю за "Automotive News Europe" изпълнителният директор на "Volvo" Хакан Самуелсън казва, че смята да се възползва от малкия размер на компанията си в сравнение с BMW или "Mercedes". По-малките размери на "Volvo" позволяват на компанията да бъде по-бърза и гъвкава при тези промени, допълва още той. За големите концерни всичко това е доста по-сложно и скъпо.

Стремежът на "Volvo" е до 2025 г. половината от продажбите ѝ да са на изцяло електрически автомобили, а една трета от продажбите ѝ да са на изцяло автономни автомобили. Според ръководителите на компанията основният ключ към успеха е да тя да бъде на гребена на вълната на тези иновации и да не чака останалите, а да води сектора. Това ще ѝ позволи да се позиционира по-добре в новите реалности и да бъде възприета от хората като по-иновативна и премиум, смята Самуелсън.

Той споделя още, че работата по автономните автомобили се е оказала по-трудна от очакваното. Въпреки това е убеден, че следващото поколение коли на "Volvo"ще има "пилот за магистрали" и уточнява, че компанията ще е много внимателна да не създаде грешно впечатление у хората, че това е изцяло автономен режим на управление.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.