"Volvo" електрифицира цялата си гама с новия XC40 plug-in хибрид

Pinterest LinkedIn +

"Volvo" вече има електрифицирана версия на всеки от своите модели. Компанията представи plug-in хибрида на XC40, с което завърши тази част от стратегията си, съобщава "Autocar".

Моделът използва 1,5-литров трицилиндров двигател, който е комбиниран с електромотор. Така общата мощност е 281 к.с. Тя минава само през предните колела чрез 7-степенен автоматик с два съединителя.

Автомобилът може да изминава около 46 км само на електричество. Вредните емисии са доста понижени – между 38 и 43 гр/км в зависимост от размера на колелата.

Колата ще има три режима на шофиране. Един от тях е насочен към максимална мощност, другият е възползване на хибридия режим за икономия и изцяло електрически. Има и режим за офроуд шофиране.

Скоро XC40 ще стане и първият изцяло електрически автомобил на "Volvo". Компанията предвижда да представи такъв модел през следващите няколко месеца.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.