"Volvo" изтегля 507 000 автомобила в целия свят заради риск от пожар

Pinterest LinkedIn +

От шведската компания "Volvo" обявиха, че ще изтеглят 507 000 от своите автомобили в целия свят. Причината – дефектен компонент в двигателите, който може да доведе до пожар "в редки случаи", съобщава "Bloomberg".

От компанията съобщават, че дефектът е забелязан по време на вътрешни проверки. Оказва се, че "в много редки случаи пластмасовият всмукателен колектор може да се стопи и да се деформира". От "Volvo" казват, че "в най-лошия случай проблемът може да доведе до локален пожар при двигателя".

Проблемът засяга автомобилите с 2-литров, 4-цилиндров дизелов двигател, които са произведени между 2014 г. и 2019 г. Той се предлага в почти цялата гама на компанията: S60, S80, S90, V40, V60, V70, V90, XC60 и XC90.

От "Volvo" съобщават, че досега няма сигнали за инциденти, свързани с този дефект. Всички засегнати клиенти ще получат уведомителни писма и ще могат да се свържат с дилъра си за отстраняване на проблема.

От компанията не казват колко ще струва подмяната на колектора за засегнатите модели, но уточняват, че процедурата ще е безплатна за клиентите и целта е да бъде извършена възможно най-бързо, за да не отнема от времето им.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.