"Volvo" ограничава автомобилите си до 180 км/ч

Pinterest LinkedIn +

"Volvo" ще въведе ограничител на максималната скорост на всички нови автомобили. Това ще стане факт от следващата година, когато скоростта ще бъде ограничена до 180 км/ч, съобщава "Autoblog".

Решението на "Volvo" е част от стратегията "Vision 2020" на компанията. Основната цел е от 2020 г. да няма нито един загинал или сериозно ранен пътник в кола на марката при инцидент с нея.

"Volvo" е лидер в безопасността. Винаги сме били и винаги ще бъдем такива. Нашето проучване показа къде са проблемните зони, когато става дума за слагане на край на сериозните наранявания и смъртните случаи в нашите коли. Ограничението на скоростта може да не е универсално решение, но си струва да се направи, ако можем да спасим дори един живот", коментира Хакан Самуелсън, президент и изпълнителен директор на "Volvo".

Постепенно компанията ще въведе и допълнителни технологии, които да ограничават скоростта автоматично в определени зони, например около училища, детски градини, болници и др. От "Volvo" са наясно, че това може да не се хареса на всички шофьори и че в много държави максималната разрешена скорост по магистралите е далеч по-ниска. Въпреки това това не винаги се спазва и затова технологиите ще се намесват.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.