"Volvo" и "Nvidia" ще разработва автономни коли заедно

Pinterest LinkedIn +

"Volvo" и "Nvidia" обявиха, че задълбочават партньорството си в разработката на автономни автомобили. Двете компании искат да използват съвместните си технологии за създаване на модели, които да имат Ниво 4 на автономния.

Това означава, че автомобилите ще могат да се управляват автономно, но все още ще имат волан и педали, за да може шофьорът да поеме контрол, когато пожелае. Целта е тази функционалност да стане част от следващото поколение модели на "Volvo".

В момента компанията предлага Ниво 2, при което автомобилът може да поддържа скоростта, да сменя лентата на движение и да спира сам, но шофьорът трябва да държи ръцете си на волана и да е готов за реакция. Функциите от Ниво 4 да са част от следващата платформа на "Volvo", която ще дебютира през 2021 г., когато трябва да се появи и първият модел с такива възможности.

Volvo" и "Nvidia" ще използват и нов компютър с изкуствен интелект, който ще има 360-градусово наблюдение около автомобила и система за мониторинг. Представители на двете компании казват, че успешното пускане на изцяло автономни автомобили ще изисква сериозна компютърна мощ, софтуер и множество системи. Те смятат, че няма как една компания да направи това самостоятелно и ключът към успеха е съвместната работа.
Сподели.