Volvo няма да пуска нови модели до 2020 г.

Pinterest LinkedIn +

Volvo няма да пуска никакви изцяло нови модели до 2020 г., съобщава "Autocar". Вместо това компанията планира да се концентрира върху електрифицирането на сегашната гама.

"Би било чудесно да имаме кабриолет или купе. Това е черешката на тортата, но не е жизненонеобходимо", коментира Лекс Керсмакерс, директор на Volvo за Европа, Близкия Изток и Африка. Той допълва, че компанията планира да се насочи към новите модели след 2020 г.

Дотогава основен фокус на компанията ще бъде създаване на електрически версии на настоящите модели. "Покриваме 98% от пазара със сегашната ни гама. Нашите цели за електрификация показват, че взимаме това много сериозно и бързо ще разширяваме разнообразието от електрически модели", допълва Керсмакерс.

Volvo ще направи плавен преход, като първо ще обърне внимание на хибридите. Тази есен XC40 ще получи хибриден модел. Освен това най-вероятно това ще е и първото изцяло електрическо Volvo. Компанията ще пусне и нов бранд – Polestar, който ще предлага спортни коли и първата ще е електрически модел.

Догодина се очаква и новата версия на V40, която ще е на същата архитектура като XC40 по отношение на възможностите за електрификация. Компанията има за цел да запази устойчивия ръст. Продажбите през миналата година са се увеличили със 7% спрямо 2016 г.
Сподели.