"Volocopter" започва проучвания за най-добрите маршрути за летящи таксита

Pinterest LinkedIn +

Компанията "Volocopter" започва проучвания за най-добрите градове и маршрути в Югоизточна Азия, където за първи път да бъдат предложени летящи таксита. Проучването ще открие и различни ползи и възможности за допълнителни услуги, съобщава "Engadget".

"Volocopter" ще си партнира с приложението Grab, което е популярно в региона за намиране на транспорт, поръчка на храна и електронни плащания. Проучването ще помогне на двете компании да видят дали могат да си партнират в бъдеще и в предлагане на общ услуги, включително летящи таксита.

До момента тестовите летящи таксита на компанията са правили полети в Дубай, Хелзинки, Лас Вегас, Щутгарт и Сингапур. Именно в Сингапур "Volocopter" наскоро отвори нов офис и планира в този регион да започне по-детайлните проучвания.

Те са част от меморандум, който компанията е подписала. В него има различни стъпки, които тя трябва да изпълни, преди услугите ѝ да се разрешат в региона. Целта е технологията да бъде проверена детайлно и да има увереност в нейната сигурност.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.