Volkswagen подготвя нова гама офроудъри с името Atlas

Pinterest LinkedIn +

Интересът към първия модел е достатъчно голям и от VW се чувстват уверени да добавят още версии.

По-рано тази година Volkswagen започна продажби в САЩ на новия си офроудър Atlas. Само за последния месец са продадени над 5100 бройки, като продажбите се съпоставят с тези на конкуренти от луксозния клас като BMW X5, Acura MDX и Cadillac XT5, съобщава "AutoBlog". Затова компанията смята да премине към следващата стъпка − създаването на цяла фамилия кросоувъри с името Atlas.

Очаква се следващото попълнение в гамата Atlas да бъде по-евтин модел, който да генерира големи продажби. Освен това от VW вече планират и 5-местен Atlas, който да е по-спортен. Може да има и модифицкация на Atlas, която е с основен фокус върху офроуда.

Работата по 5-местния модел е напреднала, като вече е избран и заводът, в който ще се произвежда в САЩ. Търсенето на кросоувъри и SUV-ове в САЩ продължава да бележи все по-голям ръст и от VW искат да се възполват максимално от това.

Компанията вече е подала документи за регистрирането и на няколко търговски марки. Сред тях са Atlas Cross Sport и Atlas Allsport. Вероятно това ще са имената на някои от моделите.

Сподели.