Vodafone Live! стартира музикалния проект Music Space

Pinterest LinkedIn +

На официална пресконференция българският мобилен оператор M-Tel даде стартa на новия музикален проект за авторска музика - Music Space. Инициативата е ориентирана както към млади, така и към утвърдени български артисти и ще се осъществява посредством портала Vodafonе Live!

За да подкрепят старта на проекта се включиха българските представители на Евровизия 2008 - Deep Zone Project.

Music Space предоставя възможност на всеки желаещ да популяризира своята музика, едновременно в интернет и в мобилна среда - Vodafone live!

Посредством инициативата, всички артисти ще имат възможност да представят свои тракове в четири основни категории: Pop/Dance, R&B/Hip Hop, Rock/Alternative, Folk/ Ethno. Условието е песните да са авторско произведение, да не са кавъри или ремикси и да не съдържат нецензурирани изрази, обясниха организаторите.


Организаторите дадоха официалния старт на Music Space. Снимка: Avtora.com

По време на пресконференцията стана ясно, че песните ще се класират в зависимост от това, колко пъти дадено парче е било изтеглено или прослушано през Vodafone Live!

"Този проект е замислен като свободен проект", каза за Avtora.com Борис Бончев - управител на Toxity Records, които са технически и логистичен партньор на M-Tel за проекта Music Space.

"Идеята е да не ограничаваме артистите дали са известни или не. В момента, например, парчетата на Deep Zone ще бъдат пуснати само за безплатно сваляне. На този етап считаме, че не е уместно артисти като тях, които са толкова популярни, да се състезават и да печелят вот срещу артисти, които тепърва стартират кариерата си. Въпреки че ни подкрепиха хора, които далеч не стартират сега..", допълни г-н Бончев 

"...Засега нямаме ограничения. Този проект ще се развива с годините. Ако след шест месеца се наложи да променим нещо, ние ще го направим", каза още управителят на Toxity Records.


Йоана, Дидо от Deep Zone и Борис Бончев от Toxity Records (от ляво на дясно) обясниха предимствата на новия проект. Снимка: Avtora.com 

В хода на пресконференцията Deep Zone Project представиха новата си песен "Let the Music Move Yа", записана специално за старта на Music Space.

"Изцяло подкрепяме проекта", каза Дидо от Deep Zone Project. "Много се радваме, че на нас се пада честта да сме първите, които ще популяризират първата песен от този проект", допълни изпълнителят.

Музикантите, които искат да вземат участие в Music Space, трябва да подпишат договор, представен на официалния сайт на проекта. Песни се изпращат до 1 октомври 2008 г., когато приключва първият сезон. През това време феновете ще могат да слушат своите фаворити чрез Vodafone Live! След 1 октомври песните продължават участието си в следващия етап.

Всеки етап ще бъде с продължителност 3-4 месеца и след приключването му ще бъдат раздавани награди за най-популярните парчета.

Сподели.