Вместо цвете! 3 книги, с които да направите ефектен подарък за 8-ми март

Pinterest LinkedIn +

8-ми март отдавна не е само "ден на мама", а празник, на който всяка дама очаква жест на внимание и от половинката си, и от децата си. Така че независимо дали искате да зарадвате любимата, майка си, колежката или да направите жест към приятелка, можете да изберете една от следващите три книги като алтернатива на ежегодния букет.

"Щастливата носталгия" на Амели Нотомб
 

Ако търсите подарък за половинката си, "Щастливата носталгия" е прекрасен избор по няколко причини. Първо, Амели Нотомб е любимка на дамите по цял свят и определено умее да разказва завладяващи истории. Освен това "Щастливата носталгия" е книга, напълно различна от останалите й произведения.

Тя е автобиографична и ни отвежда не във въображението на ексцентричната белгийска писателка, а в нейното минало. Погледнато и разказано просто и откровено, с малко носталгия. Нотомб се връща към детските си години в Япония, превърнали се във вдъхновение за няколко от най-известните й творби - "Изумление и трепет" и "Нито Ева, нито Адам"

"Японците имат само една дума за носталгия - казва Амели Нотомб – "натсукаши". И тя означава щастлива носталгия. Тя е моментът, в който споменът се връща в паметта и я изпълва с блаженство". "Щастливата носталгия" от своя страна е книга, която предоставя прекрасната възможност да създадете на някого още прекрасни спомени.

Най-лесният начин да се сдобиете с нея е ТУК.

"Пансионът" на Пьотр Пажински

Ако искате да зарадвате майка си (а защо не и баба си), подарявайки й нещо различно, нестандартно и лично, а бюджетът ви не позволява перлена огърлица, то винаги можете да заложите на хубава книга. Романът на Пьотр Пажински "Пансионът" е особено подходящ – колкото заради чисто литературните си качества, толкова и защото определено се отличава сред заливащите книжарниците еднотипни бестселъри.

Философски разказ за завръщането и отпътуването, за идентичността и преходността, "Пансионът" е разказ за едно място, изпълнено със спомените на няколко поколения. Пансионът е еврейски почивен дом в курортно селище недалеч от Варшава, обитаван от възрастни хора, оцелели от Холокоста.

Книгата е един различен поглед към познати исторически събития – погледът на третото следвоенно поколение. То няма вина, но носи белезите от травмите на предците си и все още търси отговори, заключени от историята.

Най-прекият път към "Пансионът" е ТУК.

"Съвършената жена е тъпачка" на Ан-Софи Жирар и Мари-Алдин Жирар

В случай че търсите неангажиращ, но оригинален подарък за дама, която не познавате толкова добре (например някоя колежка) или не искате да оставите с погрешни впечатления (например някоя приятелка), препоръчваме ви да заложите на "Съвършената жена е тъпачка".

Забавна, нестандартна и много самоиронична, книгата е дело на сестрите Жирар, а целта й е да разсмее и окуражи всички жени, които не само не са съвършени, но дори не се доближават до подобни стандарти. Иначе казано – всички нормални жени.

В нея няма мъдри рецепти и професионални съвети, но за сметка на това всяка жена ще открие няколко трика за приемане и примиряване със собствените си несъвършенства, гарнирани с огромна доза чувство за хумор.

Това я прави особено подходящ подарък на практика за всяка дама, която познавате, защото едва ли има жена, която да смята, че е напълно идеална. Ако все пак познавате такава, просто й изберете друго четиво.

За всички останали най-лесният начин да намерите "Съвършената жена е тъпачка" е ТУК.

Сподели.