Влогърът Слави от "The Clashers" издаде дебютната си книга "Топ мистериите на България"

Pinterest LinkedIn +

Слави Панайотов – един от най-успешните влогъри у нас – издава своята първа книга следващия месец. "Топ мистериите на България" вече е пусната в предварителна продажба и има близо 2000 закупени бройки, което автоматично прави творбата на създателя на "The Clashers" бестселър според родните стандарти.

Пловдивчанинът изненада своите 350 хиляди абонати в YouTube с новината за дебютната си книга, както и с нейната тема. Тенденцията до момента беше онлайн знаменитостите у нас да пишат основно за своя живот и успех, но Слави Панайотов разчупва стереотипа с четиво, подходящо както за неговите млади последователи, така и за любопитни и жадни за знания българи в зряла възраст.

"Топ мистериите на България", издание на "Оз Books", разглежда някои от най-загадъчните места и легенди за нашата страна. В страниците на книгата Слави Панайотов обръща внимание на най-старото обработено злато в света, на свещения триъгълник в Родопите: Белинташ, Кръстова гора и Караджов камък, на предполагаема гробница на египетска богиня в Странджа, на пещерните рисунки в Магурата и на още десетки теми. Повечето места авторът е обиколил лично и е говорил с местни хора, като написаното е поднесено с факти и е допълнено от личната му перспектива.

Книгата е вдъхновена от хитовата му видеопоредица "Топ класации", чиито епизоди понякога събират над 1 млн. гледания.

"Смятам, че като популярни лица ние, YouTube авторите, имаме задължението да обогатяваме знанията и живота на своите последователи. Ето защо реших да използвам трибуната си и да напиша книга, която не само е интересна, но и полезна", споделя влогърът.

За автора

Слави Панайотов, по-известен като Слави от "The Clashers", е основател на едноименния български YouTube канал с над 350 хил. абонати. Роден е през 1986 г. в Пловдив и завършва университет в Холандия със специалност "Хотелиерство и туризъм". Работи няколко години в тази сфера, а след това стартира няколко успешни бизнес проекта. Въпреки предприемаческия си нюх Слави Панайотов се захваща със създаването на видео съдржание в YouTube като хоби. Впоследствие – благодарение на постоянството му и на висококачественото съдържание – "The Clashers" се превръща в един от най-успешните български канали, а неговият създател – в едно от най-разпознаваемите родни лица. Макар каналът да стартира с видеа за мобилни и компютърни игри, в момента той е превърнат изцяло във влог с разнообразно и полезно съдържание, а геймингът е изнесен в чисто нов отделен YouTube канал.

Премиерата на "Топ мистериите на България" е в София с разписване на книги на 15 декември (събота) в зала 9 на НДК. След това влогърът тръгва на турне из цялата страна, което ще продължи няколко седмици.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.