Виртуозни изпълнения от Dream Theater в последната вечер от Калиакра Рок Фест 2009

Pinterest LinkedIn +

Третата, заключителна вечер на фестивала Калиакра Рок Фест 2009 беше белязана с изключителното музикантско присъствие на Cynic и Dream Theater.

Малко след 20 часа, първи на сцената се качиха прогресив-фюжън-метъл формацията Cynic. Те представиха последния си албум "Traced in Air", като в същото време не пропуснаха да изсвирят и няколко песни от дебюта си.

Водени от Paul Masvidal, те наблегнаха изцяло на изпълнението си, а между отделните песни той кратко благодареше на хората, че са дошли да ги слушат. Публиката реагираше с бурни ръкопляскания на виртуозните композиции на Cynic.


Cynic отдадоха заслуженото на феновете на стадион "Калиакра". Снимка: Avtora.com

Точно 45 минути, след като се качиха на сцената музикантите се сбогуваха с феновете с обещание, че след минути, всеки който иска да се срещне с тях, може да го направи на щанда за мърчандайз в края на стадиона.

Последва реорганизация на сцената и 30 минути по-късно лампите угаснаха, за да се появят машините Dream Theater. Подкрепяни от бурните аплодисменти на близо 8000 души, американците започнаха сета си с музика от саундтрака към филма "Психо" на Хичкок.


Dream Theater показаха изключителната си класа по време на шоуто. Снимка: Avtora.om

Встъпителното интро прерастна в песента "In The Presence Of The Enemies - Part I". Гласът на James LaBrie беше на нужната висота и подкрепян от абсолютните професионалисти зад гърба си, се заредиха песни от чисто новия им албум "Black Clouds and Silver Linings".

Екзалтираната публика успя да чуе на живо новите композиции "A Rite Of Passage" и "A Nightmare To Remember", които бяха приети еднакво радушно с вече доказаните класики "Erotomania" и "Voices". По всичко личеше, че Dream Theater се забавляват на сцената, което директно се предаваше и на публиката.


Dream Theater поставиха запомнящ се финал на Калиакра Рок Фест 2009. Снимка: Avtora.com

Когато дойде време за бис, барабанистът Mike Portnoy си облече обещаната фланелка на българския национал Димитър Бербатов. Финалното изпълнение беше 30 минутен микс от песни от цялата дискография на групата.

След два часа виртуозни изпълнения, прогресив легендите от Ню Йорк се сбогуваха с публиката. Dream Theater обещаха, че няма да минат още седем години, преди отново да свирят пред верните си фенове в България.

Така беше сложен краят на четвъртото успешно издание на фестивала Калиакра Рок Фест, организиран от община Каварна и Жокер Медиа.

Сподели.