Над 12 000 изригнаха със Scorpions във втория ден от Калиакра Рок Фест 2009

Pinterest LinkedIn +

Втората вечер от фестивала "Калиакра Рок Фест" събра на едно място фенове на три поколения немски хеви метъл.

Същинското шоу на стадион "Калиакра" сложиха Edguy точно в 20:00 часа. Водени от енергичния си вокал Tobias Sammet, Edguy свириха точно 45 минути, но краткият сет не им попречи да очароват българската публика за втори път. Немците заложиха предимно на парчета от последните си албуми като "Ministry of Saints", "King of Fools" и "Superheroes".

Sammet не спря да тича по сцената, а след края на всяка песен казваше на публиката, че е една от най-добрите, пред които Edguy някога са излизали. Не мина и без кратка игра с вокалните възможности на хората, които трябваше да повтарят нещата, които той пее. Накрая на сета си, Edguy се поклониха пред многохилядата тълпа и казаха, че това е едва началото на предстоящия немски ураган, който ще ги удари след малко.


Blind Guardian. Снимка: Avtora.com

След кратка пауза от 15 минути, на сцената се качиха Blind Guardian. Със съвсем къса коса, техният вокал Hansi Kursch продължи започнатото от Edguy. Втората немска група за вечерта вдигна още по-високо градуса на настроението още с първата си песен - "Time Stands Still".

Междувременно, стадионът продължаваше да се пълни и в настоящия момент, повече от 8000 души пееха заедно с Blind Guardian . Чудесният звук и доброто осветление подсилиха още повече ефекта от изпълнението на песните "Traveller In Time" и "Valhalla".

Единият от китаристите, Andre, имаше здравословни проблеми преди концерта, но никой на стадиона не разбра за това. За изпълнението на Blind Guardian беше отделен само един час, но въпреки това групата събра в него голяма част от любимите на публиката песни. Под бурните аплодисменти на присъстващите, музикантите слязоха от сцената, за да отстъпят мястото на една от най-обичаните немски групи в България.


Scorpions отвърнаха подобаващо на любовта на феновете си. Снимка: Avtora.com

В 22:40 часа осветленито на стадиона угасна, като само след секунди Scorpions се качиха, за да взривят 12 000 ревящи гърла. Неостаряващите Klaus Meine, Mathias Jabs, Rudolf Schenker, Pawel Maciwoda и американският барабанист James Kottak, започнаха концерта с ударната "Coming Home".

Немските класици показаха завидна форма, с което вдигнаха настроението до краен предел. Те изсвириха песни, които хората очакваха да чуят. Откроиха се баладите "Send me an Angel", "Holiday" и "Still Loving You". Последният им студиен албум "Humanity: Hour 1" беше представен от песента "321".

Барабанистът James Kottak направи запомнящо се дръм-соло, по време на което съблече тениската си, за да се види огромният татуиран надпис на гърба му "Rock 'n' Roll Forever". Впечатляващият с размерите си екран зад музикантите, показваше всеки детайл от концерта, като дори и най-отдалечените от сцената виждаха какво се случва на нея.


Сцената на стадион "Калиакра" впечатлява с размерите и ефектите си. Снимка: Avtora.com

Малко повече от час, след началото на изпълнението им, дойде време и за очаквания бис. Точно тогава прозвуча и песента, на която всички пееха в един глас с високо вдигнати телефони в ръка.

"Wind of Change" беше изпята почти изцяло от публиката, която си припомни годините на световната политическа промяна. "Rock You Like a Hurricane" сложи края на изпълнението на Scorpions на Kалиакра Рок Фест 2009. Хиляди усмихнати хора напускаха стадиона с поредното потвърждение, че колкото и пъти Scorpions да свирят в България, желаещите да ги видят на живо ще бъдат хиляди.

Сподели.