Виртуалната вселена на DC Comics с вход свободен от октомври

Pinterest LinkedIn +

Броени дни, след като потвърдиха, че PlanetSide 2 ще е безплатна, Sony Computer Entertainment обявиха преминаването на DC Universe Online към същия модел на монетизация като Free Realms и Clone Wars Adventures, позволяващ на потребителите да играят без да плащат, стига да са готови да се задоволят с рестрикции откъм съдържанието и числеността на игралните персонажи.

Издадена за PC и PS3 в началото на 2011 г., DC Universe Online ще стане безплатна за всички потребители в края на октомври.

Избралите f2p варианта ще получат достъп до "настоящия геймплей" на играта, който включва Готам сити и Метрополис, и ще могат да създадат два игрални персонажи, да се присъединят към лига, както и да поръчват допълнително съдържание като DLC експанжъни и игрални слотове.

Освен безплатен достъп, като повечето f2p игри DC Universe Online ще предлага и платени абонаменти – с Premium членство ще може да се сдобие всеки играч, похарчил поне $5 за платено съдържание. Чрез него потребителите ще увеличат броя на игралните и инвентарните слотове, и ще вдигнат капиталовия си лимит. Този абонамент няма да включва пакети с добавено съдържание.

Последните ще останат привилегия на потребителите, които продължат, както и досега, да плащат по $14.99 на месец, осигурявайки си Legendary членство. То ще им осигури както всички досега издадени и предстоящи DLC пакети, така и над 15 игрални персонажа, над 80 инвентарни слота, възможността да създават лиги с неограничен брой членове и много други облаги.

По-рано този месец SOE издаде безплатно Fight for the Light DLC в израз на признателността си към феновете на DC Universe Online за тяхната лоялност. Чрез него към вселената на играта се присъедини още един супергерой - Зеленият фенер, а към Power сетовете бе добавен още един – Светлина.

Сподели.